Listopad 21, 2019 2245 Šibenik meteo

Nastavlja se tjedan stabilnog i iznadprosjeka toplog vremena

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prostrano anticiklonalno polje s istoka Europe kao zid zaustavilo je sve frontalne poremećaje koji se drže daleko na zapadu kontinenta i na Atlanskom oceanu. Manji prodor vlažnog zraka koji će sredinom tjedna u zapadnom Sredozemlju formirati ciklonu neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas pa je pred nama stabilan, pretežno sunčan i iznadprosjeka topao tjedan.

Nastavak tjedna donijeti će slične vremenske prilike pa se uz slab vjetar ili gotovo tiho očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Noć i prvi jutarnji sati u kotlinama će donijeti mogućnost za pojavu sumaglice i magle, a na moru i dijelu obale zapadnije od Šibenika i niske slojevite naoblake koja će se sredinom dana razići. Nakon nešto nižih jutarnjih temperatura zraka koje će se uz zaleđu nerijetko spustiti do 6, a uz obalu do 15°C danju će one porasti do za doba godine i vrućih 25°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima ciklona koja će se premještati uz obale sjeverne Afrike u danima vikenda neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas pa će se uz slabe južne vjetrove i pretežno sunčano vrijeme nastaviti razdoblje iznadprosječno toplog vremena uz gotovo ljetne dnevne temperature zraka.

djelomob1.jpg