Listopad 25, 2019 3041 Šibenik meteo

Za vikend vedro, tiho i ugodno toplo

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklonalni greben koji se s istoka Europe pruža prema Jadranu blokirao je dolinu s frontalnim poremećajem koja se nalazi nad Tirenskim morem pa jutros na cijelom području prevladava pretežno vedro vrijeme, a slabe naoblake ima prema otvorenom moru.

U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme, a slabe naoblake povremeno može biti prema otvorenom moru i otocima te na dijelu obale. Jugo koje je u slabljenju prema večeri će okrenuti na slabe promjenljive smjerove i buru, a temperature zraka će i dalje biti iznadprosjeka za doba godine i kretati se od 17 do 23°C.

Razdoblje stabilnog vremena nastaviti će se i u danima vikenda pa se sutra i u nedjelju očekuje pretežno vedro vrijeme. Vjetar će biti slab i to danju uglavnom zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a noću slaba bura ili tiho pa će ponovno postojati uvjeti za pojavu sumaglicu i maglu na moru i to osobito na zadarskom području, a u kotlinama zaleđa i niže temperature zraka koje su se rano jutros primjerice lokalno spustile i do 2°C.

Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane biti u manjem padu ali za doba godine i dalje će biti ugodne i kretati se od jutarnjih 14 do 23°C uz obalu, a u zaleđu od 5 do 24°C.

Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Listopad 2019 12:09
djelomob1.jpg