Studeni 01, 2019 2732 Šibenik meteo

Za vikend jugo, kiša i porast temperature zraka

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Greben anticiklone koji je prolazno ojačao i stabilizirao vremenske prilike postupno slabi, a Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta približava novi frontalni poremećaj koji će u narednim danima donijeti novu promjenu vremena, izraženu južinu uz kišu i porast temperatura zraka.

U noći je nastupilo razvedravanje pa jutros uz slabu buru  i temperature zraka od 10 na sjeveru do 18°C na jugu županije prevladava pretežno vedro vrijeme. Danas do poslijepodnevnih sati prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a zatim će doći do postupnog porasta naoblake. Kasno navečer uz jače naoblačenje lokalno može biti i slabe kiše. Bura će u narednim satima slabiti i potpuno prestati, a prema večeri će zapuhati slab levanat. Temperature zraka će u odnosu na jučer porasti i kretati se od 16 do 18 uz obalu i od 14 do 16°C u zaleđu.

Sutra nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu koja je najizglednija naredne noći. Slab levanat tijekom dana će okrenuti na jugo koje će prema večeri jačati na umjereno. Temperature zraka i to osobito one noćne će biti u porastu i kretati se od 15 do 19°C.

U nedjelju će jugo dodatno jačati i do večeri na moru puhati na udare i jako. Prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Temperature zraka u daljnjem porastu i kretati će se od 18 do 20°C.

Dakle pred nama je promjenljiv vikend uz izraženu južinu i porast temperature zraka koji će se prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastaviti i u danima narednog tjedna.

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Studeni 2019 14:12
djelomob1.jpg