Studeni 04, 2019 2607 Šibenik meteo

I ovaj tjedan nestabilno uz južinu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovog tjedna naši krajevi naći će se u polju sniženog tlaka zraka, a nakon današnjeg pogoršanja novo nam stiže već u noći sa utorka na srijedu i u istom ritmu gotovo svake noći. U danima vikenda nad Tirenskim morem očekuje se forimranje ciklone koja će se premještati prema južnoj Italiji.
Danas u nastavku dana nastupiti će raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će prema večeri slabiti i navečer okrenuti na slabo do umjereno jugo temperature zraka kretati će se od 16 do 19°C.

Sutra opet treba računati na jako jugo koje će prema večeri okretati na oštro. Veći dio dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a kasno navečer i u noći na srijedu očekuje se kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 18 do 21°C.

U prvom dijelu srijede jugo će oslabiti i okrenuti na zapadne i sjeverozapadne smjerove, a uz pretežno oblačno vrijeme lokalno će još biti pljuskova i kiše. Sredinom dana nastupiti će prolazna stabilizacija vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, ali već u večernjim satima dolazak novog pogoršanja vremena rezultirati će novim naoblačenjem i okretanjem vjetra na jugo. Temperature zraka će neznatno se sniziti i kretati se od 16 do 19°C.

Glavnina pogoršanja vremena uz kišu i pljuskove premještati će se u noći pa se u četvrtak ujutro očekuje prestanak oborina uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz slab vjetar sjeverozapadnih i sjevernih smjerova temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 14 do 18°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima i u petak se očekuje promjenljivo vrijeme, osobito u noći i kasno navečer kada lokalno može i zagrmiti. Danju će uz pretežno sunčano vrijeme puhati slab vjetar promjenljivih smjerova, a prema večeri će zapuhati umjereno jugo. Temperature zraka će i dalje biti bez promjene i kretati se od 12 do 18°C.

U danima vikenda zbog ciklone u Tirenskom moru ponovno promjenljivije vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda i povremene pljuskove. Uz umjerene vjetrove južnih smjerova temperature zraka biti će slične kao i u prethodnim danima.