Studeni 08, 2019 2864 Ilustracija / Pixabay

Za vikend nastavak promjenljivog i nestabilnog vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vedra i tiha noć jutros je donijela nakon dugo vremena svježe temperature zraka koje su se na kninskom području spustile gotovo do nule, a prohladno je bilo i uz obalu gdje su se minimalne temperature lokalno spustile i do 9°C. U nastavku dana slabo levanat okrenuti će na jugo koje će do večeri brzo jačati na umjereno do umjereno jako te postupno okrenuti na oštro. U poslijepodnevnim satima očekuje se postupno naoblačenje, a navečer te u noći na subotu kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka biti će slične prethodnim danima i kretati se od 16 do 19°C.

U prvom dijelu noći očekuje se glavnina pogoršanja vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a prema jutru oborine će postupno prestati uz djelomično raskidanje naoblake. Tijekom dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za lokalne pljuskove, osobito u zaleđu. Navečer ponovno na cijelom području uz jače naoblačenje postoji mogućnost za kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Oštro će u noći prolazno zamijeniti umjeren zapadnjak, a tijekom dana slab vjetar promjenljivih smjerova. Noćne temperature zraka biti će u porastu, dok one dnevne neznatno niže u odnosu na danas i kretati se od 12 do 17°C.
Prvi dio nedjelje ponovno će biti dosta nestabilan uz kišu i grmljavinske pljuskove koja će prema jutru postupno prestati uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme. Navečer se ponovno očekuje porast naoblake, a na moru su mogući slabi pljuskovi. Uz slabe vjetrove promjenljivih, prema večeri slabo do umjereno jugo temperature zraka će biti neznatno niže u odnosu na prethodne dane i kretati se od 12 do 15°C.
 

djelomob1.jpg