Studeni 11, 2019 2581 Šibenik meteo

Nastavlja se izrazito promjenljivo i vjetrovito vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon pretežno vedre noći i djelomice sunčanog jutra na moru jugozapadno od Žirja razvio se neverin koji u južnoj visinskoj struji premješta se prema zapadnom dijelu županije i zadarskom području. Na ostalom području uz slabo do umjereno jugo prevladava djelomice sunčano vrijeme, u zaleđu uz poneki slab pljusak. Temperature zraka su na cijelom podruju ujednačene i kreću se od 15 do 17°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz djelomice sunčano vrijeme i povremenu promjenljivu naoblaku iz koje može biti slabih lokalnih pljuskova. Jugo će jačati i do večeri biti umjereno do umjereno jako, a temperature zraka u odnosu na jutarnje neće se bitnije mijenjati.

Sredozemna ciklona sutra će se postupno od obala sjeverne Afrike i Sicilije brzo premještati prema Tirenskom moru i srednjoj Italiji te Jadranu što će donijeti jače pogoršanje vremena uz pretežno oblačno vrijeme, kišu i lokalne grmljavinske pljuskove te jako i olujno jugo čija brzina na udare može prelaziti 100km/h!

U srijedu središte ciklone naći će se nad nama pa će se nestabilno vrijeme uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove nastaviti. Olujno jugo prema jutru će slabiti i tijekom dana okrenuti na slab jugozapadnjak ili vjetrove promjenljivih smjerova. Temperature zraka biti će i dalje bez veće promjene.

Četvrtak donosi kratkotrajnu i prolaznu stabilizaciju vremena. Obzirom da će se naši krajevi i dalje nalaziti u polju sniženog tlaka zraka uz djelomice sunčano vrijeme i promjenljivu naoblaku lokalno i dalje može biti slabih pljuskova. Uz slab vjetar promjenljivih, prema večeri južnih smjerova temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se od 9 do 16°C.

Približavanje novog frontalnog poremećaja u petak će uz djelomice sunčano vrijeme donijeti jačanje juga, a pogoršanje će se nastaviti i u danima vikenda kada će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Temperature zraka i dalje će biti bez veće promjene.

 

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Studeni 2019 01:30
djelomob1.jpg