Studeni 18, 2019 2398 Šibenik meteo

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastaviti će se i u ovom tjednu ali ipak u nešto slabijem obimu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Izrazito promjenljivo i nestabilno vrijeme praćeno čestom kišom i grmljavinskim pljuskovima nastaviti će se i u ovom tjednu ali ipak u nešto slabijem obimu. Poglednom na sinoptičku kartu vidljivo je da se Sredozemlje i dalje nalazi u polju sniženog tlaka zraka pri čemu je izloženo čestim upadima frontalnih poremećaja sa Atlantika koji rezultiraju izraženom ciklonalnom aktivnošću. Istodobno nad istokom Europe nalazi se prostrana anticiklona koja će se prema kraju tjedna sve više širiti prema Jadranu.

Nakon hladne fronte koja se preko Jadrana premjestila dalje na istok sa zapada se očekuje približavanje nove doline koja će naše krajeve zahvatiti glavninom sredinom tjedna. Promjenljivo i nestabilno vrijeme tako će ponovno prevladavati od sredine tjedna do vikenda kada se u Sredozemlju očekuje formiranje nove ciklone koja bi prema sadašnjim prognostičkim materijalima trebala se držati južnije od nas u Tirenskom moru.

Jučerašnja fronta koja je glavninom nastupila u drugom dijelu dana i koja je tijekom noći uz raskidanje naoblake napustila naše krajeve lokalno je ponovno donijela obilnije oborine. Prema mjerenjima AMP najviše kiše izmjereno je u Kijevu gdje je palo 60, a u Rogoznici 54 litare po metru četvornome. 53 litre kiše izmjereno je na Miljevcima, 45 u Drnišu, 42 u Kninu, 41 u Kistanjama. U Zatonu je AMP izmjerila 35, u Vodicama 30, a oko 20 litara kiše palo je na širem šibenskom području. Kao i jučer najmanje kiše palo je na zapadu županije gdje je izmjereno od 9 do 12 litara po metru četvornome.

U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabo jugo koje će do večeri pojačati na umjereno. Temperature zraka i dalje visoke za doba godine i kretati će se od 14 do 18°C.

Sutra će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za poneki slab pljusak. Uz umjereno do umjereno jako jugo temperature zraka i dalje će biti ugodne i kretati se od 14 do 18°C.

Od srijede do petka ponovno promjenljivije uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te kišu i pljuskove. Dominatni smjer vjetra i dalje će biti jugo koje će puhati umjerenom snagom, a temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane.

U danima vikenda zbog formiranja i blizine ciklone jugo će dodatno pojačati na umjereno jako. Prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu koja će biti češća tijekom subote. Temperature zraka i dalje bez veće promjene.

djelomob1.jpg