Prosinac 13, 2019 2362 Šibenik meteo

Nakon pogoršanja uz kišu i grmljavinske pljuskove, za vikend stabilno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Sa sjeverozapada kontineta Jadranu se primiče duboka dolina s frontalnim sustavom koja će produbiti ciklonu iznad Ligurskog mora. Ona će se u nastavku dana preko sjeverne Italije premjestiti na sjeverni Jadran, a kasno navečer preko srednjeg premjestiti se i prema južnom čime će preko vikenda nastupiti prolazna stabilizacija vremenskih prilika.

U nastavku dana (petak) očekuje se postupno  naoblačenje uz povremenu kišu, a kasno navečer i jače pogoršanje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Jugo će u narednim satima jačati i do večeri uz obalu i na moru biti na udare jako, a kasno navečer jugo i oštro će oslabiti na umjereno uz okretanje na sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka biti će bez veće promjene u odnosu na prethodne dane i kretat će se od 8 do 12°C.

Oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove zadržati će se i u većem dijelu naredne noći, a pred jutra naoblaka će se raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Umjeren sjeverozapadnjak i tramontana prema večeri će postupno slabiti na slabu do umjerenu, a u odnosu na danas temperature zraka će biti neznatno niže.

Noć na nedjelju donijeti će uz vedru noć i slab vjetar niske temperature zraka, a kotlinama zaleđa i slab mraz. Tijekom dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabo jugo i temperature zraka od 5 do 16°C.

djelomob1.jpg