Prosinac 16, 2019 2459 Šibenik meteo

Cijeli tjedan južina, a u drugom dijelu uz čestu kišu i pljuskove

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Greben anticiklone koji podržava pritjecanje osjetno toplijeg i vlažnijeg zraka sa juga kontinenta do sredine tjedna osigurati će uglavnom stabilne vremenske prilike. Ciklona koja će se sredinom tjedna formirati u zapadnom Sredozemlju i premještati se prema Italiji i Jadranu u četvrtak će donijeti promjenu vremena uz kišu, a pristizanjem novih frontalnih sustava sa zapada kontinenta nestabilno i promjenljivo vrijeme će se nastaviti i to osobito u danima vikenda.

U nastavku dana, sutra i prekosutra na našem području će se izmjenjivati kraća sunčana i uglavnom duža razdoblja s oblačnim vremenom. Oborine u obliku slabih pljuskova biti će rijetke i lokalne, a uz umjereno jugo temperature zraka će za doba godine biti iznad prosjka i kretati se od 12 do 18°C.

U četvrtak stiže prvo ovotjedno pogoršanje vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a uz umjereno jugo temperature zraka biti će i dalje bez veće promjene.

U petak će se vrijeme prolazno stabilizirati pa će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Slabo jugo tijekom dana će postupno jačati na umjereno uz i dalje ugodne temperature zraka.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda očekuje nas promjena vremena uz kišu i pljuskove, osobito tijekom subote kada će puhati umjereno do umjereno jako jugo. Nedjelja donosi malo stabilnije vremenske prilike uz promjenljivo vrijeme i lokalne pljuskove. Jugo će se u noći smiriti i tijekom dana okrenuti na slabe promjenljive smjerove dok će prema večeri ponovno uz porast naoblake okrenuti na jugo. Temperature zraka u odnosu na prvi dio tjedna malo će se sniziti i kretati se od 11 do 14°C.

Dakle pred nama je topao tjedan po južini koji će nakon prvog nešto stabilnijeg dijela u drugom biti dosta promjenljiviji uz čestu kišu i pljuskove.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 13:06