Prosinac 20, 2019 2332 Šibenik meteo

Pred nama je izrazito nestabilan vikend uz nagle promjene vremena i vjetra

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon noći u kojoj je bilo obilnih oborina tijekom jutra došlo je do raskidanja naoblake, a uz umjereno jugo trenutne temperature zraka kreću se od 11 do 14°C. U nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a navečer će se postupno naoblačiti. Uz umjereno do umjereno jako jugo temperature zraka će i dalje biti iznad prosjeka i kretati se od 15 do 17°C.

Ove noći, odnosno u prvom dijelu subote očekuje se glavnina prvog od dva vikend pogoršanja vremena. Uz oblačno vrijeme padati će kiša, a lokalno može biti i grmljavinskih pljuskova. Tijekom jutra oborine će postupno slabiti i prestati, a od sredine nastupiti će i raskidanje naoblake uz pretežno vedro vrijeme u večernjim satima. Umjereno jako i olujno jugo od jutra će uz postupno slabljenje okretati na oštro i jugozapadnjak, a od sredine dana na umjeren, navečer slab zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane i dalje bez veće promjene.

Drugo pogoršanje vremena sa postupnim naoblačenjem nastupiti će u noći na nedjelju. I ova promjena vremena će biti brzopotezna pa će kiša i grmljavinski pljuskovi nastupiti već u drugom dijelu noći i nastaviti se uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme i u većem dijelu dana, osobito u zaleđu. Umjereno jugo koje će zapuhati u noći ujutro će okrenuti na umjereno jak do jak zapadnjak koji otvorenom dijelu obale može donijeti visoke valove i plavljenje obale. Temperature zraka neznatno će se sniziti ili će biti bez veće promjene i kretati se od 12 do 15°C.

Dakle pred nama je izrazito nestabilan vikend uz nagle promjene vremena i to osobito smjera vjetra te čestu kišu i grmljavinske pljuskove.

djelomob1.jpg