Siječanj 06, 2020 2576 Šibenik meteo

Odmor od jakog juga i bure: Pred nama je tjedan stabilnog i pretežno sunčanog vremena

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jutros na cijelom području prevladava pretežno vedro vrijeme uz umjerenu tramontanu i sjeverozapadni vjetar i prohladne temperature zraka koje se kreću od 3 do 5°C. U nastavku dana očekuje nas slične vremenske prilike uz slabljenje vjetra što će naredne noći u kombinaciji s vedrim nebom rezultirati mrazom i minusom kojeg će osim u zaleđu biti i na dijelu obale.

Sutra će prevladavati vedro vrijeme uz slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova. Noćne i ranojutarnje temperature zraka će biti dosta niske i u zaleđu se kretati do -5, a uz obalu do -1°C, dok će maksimalne dnevne uz obalu se kretati oko 9, u zaleđu do 6°C.

Stabilno i sunčano vrijeme prevladavati će i tijekom srijede. Zbog bure koja će u noći pojačati izostati će ranojutarnji minusi pa će se temperature kretati od jutarnjih od 5 do maksimalno dnevnih 11°C.

Stabilne vremenske prilike nastaviti će se i u ostatku tjedna pa će prevladavati pretežno, a u petak i u prvom dijelu vikenda djelomice sunčano i suho vrijeme. Uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od jutarnjih 5 do maksimalno dnevnih 14°C.

Dakle pred nama je tjedan stabilnog i pretežno sunčanog vremena, a zbog slabih do umjerenih vjetrova sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati u okviru višegodišnjih prosjeka za doba godine.

djelomob1.jpg