Siječanj 20, 2020 2564 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Do vikenda stabilno i suho

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Veći dio kontinenta i dalje se nalazi pod jakom anticiklonom koja u svojem središtu koji se nalazi nad Velikom Britanijom ima tlak i do 1050hPa.  Istodobno u zapadnom Sredozemlju na vrijeme utječe ciklona koja rubno visokom naoblakom prostire se i do Jadrana. Pod utjecajem antickolone stabilne vremenske prilike nastaviti će se do vikenda kada se očekuje manje pogoršanje vremena uz mogućnost za slabu kišu.

U nastavku dana i sutra prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz visoku naoblaku, a uz slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova temperature zraka kretati će se od 1 do 10°C.

Od srijede do vikenda uz slab vjetar promjenljivih smjerova prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka nakon nešto prohladnijeg početka tjedna biti će u laganom porastu i kretati se od 1 do 14°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u drugom dijelu petka vjetar će okrenuti na slabo jugo koje će u danima vikenda uz porast naoblake i mogućnost za slabu kišu, osobito u nedjelju, jačati na umjereno. Noćne temperature zraka će u odnosu na prethodne dane biti u porastu dok će dnevne biti neznatno niže, odnosno kretati se od 9 do 14°C.

Dakle pred nama je tjedan uglavnom stabilnog vremena koje će neznatno bit narušeno manjim pogoršanjem vremena u danima vikenda.

djelomob1.jpg