Siječanj 24, 2020 2354 Šibenik meteo

Za vikend pogoršanje vremena uz jugo

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklonalni greben nad Jadranom polako slabi, a u danima vikenda sa Sredozemlja će se približiti vlažniji i nestabilniji zrak. Iako će se naši krajevi dalje nalaziti u polju povišenog tlaka zraka uz porast naoblake i slabo jugo te malo više temperature zraka lokalno se očekuje i slaba kiša.

I prethodne noći osobito u zaleđu je bilo niskih temperatura zraka koje su se spustile i do -6, a slabog mraza lokalno je bilo i uz obalu. U nastavku dana i dalje će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a kasno navečer uz jačanje juga i levanta postupno će doći do porasta naoblake. Temperature zraka i to osobito večernje i noćne biti će u porastu i kretati se između 10 i 15°C.

Sutra će se uz slabo do umjereno jugo izmjenjivati sunčani i oblačni periodi, a lokalno postoji mogućnost za slabu  kišu ili pljusak. Temperature zraka za doba godine će biti ugodne i kretati se od 10 do 15°C.

Nedjelja će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme i slabu lokalnu kišu. Prema večeri uz raskidanje naoblake oborine će postupno prestati. Uz slabo jugo, a od sredine dana uglavnom tiho vrijeme temperature zraka neće se bitnije mijenjati i kretati će se od 10 do 14°C.

Dakle u danima vikenda nakon dužeg stabilnog i sunčanog vremena dolazi nam slabo izraženo pogoršanje vremena, a uz jugo temperature zraka i to osobito one noćne biti će u porastu pa će jutarnji mrazevi izostati.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Siječanj 2020 12:20
djelomob1.jpg