Siječanj 31, 2020 2923 Šibenik meteo

Za vikend oblačno uz jugo, toplije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadran se nalazi pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka, a oslabljeni frontalni poremećaj sa zapada kontinenta premještaju se svojom glavninom sjevernije od nas. U danima vikenda očekuje nas slična sinoptička situacija pa će se vrijeme koje nam prevladava danas uz manju mogućnost za kišu i za stupanj do dva više temperature zraka nastaviti tijekom subote i nedjelje.

U nastavku dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za lokalno slabu kišu. Uz slabo do umjereno jugo maksimalne dnevne temperature zraka kretati će se do 14, a večernje spustiti do 11°C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastaviti će se i sutra kada također postoji u odnosu na danas malo veća mogućnost za slabu kišu, ponajviše u zaleđu i to u kasnim večernjim satima i u noći na nedjelju. Temperature zraka uz slabo do umjereno jugo biti će slične današnjima.

Nedjelja će nakon noći u kojoj se očekuje prolazno slaba kiša tijekom dana donijeti djelomično raskidanje naoblake uz kraća sunčana razdoblja. U noći slabo jugo, a danju tiho ili uz slab sjeverozapadnjak će uz sunčane periode neznatno podignuti maksimalne dnevne temperature zraka do 15, dok se noćne neće spustiti ispod 10°C.

Dakle blaga zima u kojoj još nije bilo zamjetnijeg zahlađenja nastaviti će se i u danima vikenda, a period toplog vremena produljiti će se prema sadašnjim prognostičkim materijalima sve do sredine narednog tjedna kada će doći do prodora hladnijeg zraka i uz buru ipak zamjetnijeg pada temperatura zraka.

djelomob1.jpg