Veljača 07, 2020 2299 Šibenik meteo

Za vikend stabilno, od nedjelje jugo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom nad kojim jutros prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme sa sjeverozapada kontinenta pruža se anticiklonalni greben, a uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 5 do 8°C.

Pod utjecaj anticiklone veći dio vikenda proteći će uz stabilne vremenske prilike, tek u drugom dijelu nedjelje postupno jačanje juga i porast naoblake nagovjestiti će promjenu vremena i približavanje frontalnih poremećaja koji nam dolaze u idućem tjednu.

U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar sjeverozapadnih smjerova i buru. Temperature zraka sredinom dana dosegnuti će od 10 do 12°C, a večernje i noćne će se zbog vedrine i slabog vjetra spustit uz obalu do 4, u zaleđu do 0°C.

Sutra nas nakon jutarnjeg mraza u zaleđu i niskih temperatura uz obalu očekuje pretežno sunčan dan. Vjetar će biti sasvim slab promjenljivih smjerova ili tiho uz temperature zraka od 2 do 14 uz obalu i -3 do 11°C u zaleđu.

Nedjelja će uz i dalje suho vrijeme donijeti postupni porast visoke i srednje naoblake. Nakon tihe noći tijekom dana će zapuhati slab jugozapadnjak, a prema večeri jugo. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane pa se nakon slabog jutarnje mraza u zaleđu i niskih temperatura uz obalu kretati sredinom dana od 12 do 14°C.

djelomob1.jpg