Veljača 14, 2020 2203 Šibenik meteo

Za vikend stabilizacija uz pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni poremećaj koji je tijekom noći zahvatio Jadran jutros se svojom glavninom premješta preko naših krajeva. Iza njega jača greben anticiklone koji će u nastavku dana i u danima vikenda donijeti stabilizaciju vremenskih prilika.

Fronta vrlo brzo napreduje prema jugoistoku pa se nakon jutrošnje kiše koja je lokalno praćena i grmljavinskim pljuskovima od sredine dana sa zapada očekuje raskidanje naoblake, a u nastavku dana i pretežno sunčano vrijeme. Nakon umjerenog juga i jugozapadnjaka vjetar je okrenuo na slabe, a na moru umjerene sjeverozapadne smjerove. Temperature zraka će se u odnosu na prethodne dane neznatno se sniziti i danas se kretati između 8 i 14°C.

Sutra će uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Noćne temperature zraka će se sniziti dok će one dnevne biti slične današnjima, odnosno kretati će se od 6 do 14°C.

U noći na nedjelju vjetar će posve oslabiti, a slab vjetar promjenljivih smjerova ili tiho uz pretežno vedro vrijeme prevladavati će i tijekom dana pa će shodno tome i ranojutarnje temperature zraka se dodatno sniziti dok će se maksimalno dnevne kretati kao i u subotu i to od 4 do 15°C.

Dakle današnje pogoršanje vremena će biti prolaznog karaktera i već od sredine dana se očekuje stabilizacija uz pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme u danima vikenda.

djelomob1.jpg