Veljača 17, 2020 2301 Šibenik meteo

Sredinom tjedna stiže manja promjena vremena uz mogućnost lokalno slabe kiše

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Anticiklonalni greben nad Jadranom polako slabi, a sa zapada kontinenta pribilžava se frontalni poremećaj koji će se sredinom tjedna premjestiti preko naših krajeva. Jačanjem anticiklonalnog grebena prema vikendu će ponovno nastupiti razdoblje stabilnog vremena.

Nakon stabilnog vikenda povoljne vremenske prilike su se nastavile i jutros pa na cijelom području uz slab vjetar promjeljivih smjerova, a prema moru slabo jugo prevladava vedro vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. I u nastavku dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme uz slabo do umjereno jugo i temperature zraka od 8 do 16°C.

Djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar prevladavati će i sutra.U odnosu na danas dnevne temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se do 14°C.

U srijedu nam stiže manja promjena vremena pa se uz porast naoblake u drugom dijelu dana očekuje lokalno slaba kiša. Uz slab do umjeren levanat i jugo temperature zraka kretati će se od 8 do 12°C.

Povremenih slabih pljuskova biti će i u prvom dijelu četvrtka nakon čega će uz jačanje anticiklone nastaupiti stabilizacija vremenskih prilika i raskidanje naoblake, a pretežno sunčano vrijeme prevladavati će i u petak te u danima vikenda. Uz umjerenu buru i tramontanu koja će već od petka oslabiti temperature zraka će se sniziti i kretati se od jutarnja 2 do dnevnih 12°C.

djelomob1.jpg