Ožujak 02, 2020 2127 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Vjetrovito i dosta promjenljivo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nastavku dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a navečer uz jače naoblačenje očekuje se kiša i pljuskovi. Jugo će u  narednim satima postupno jačati na umjereno do umjereno jako, a večeras na otvorenom moru imati će olujne udare i do 100km/h zbog čega je izdan narančasti meteo alarm! Temperature zraka će biti ugodne i bez većeg hoda i kretati će se od 14 do 16°C.

Drugi dio naredne noći će uz slabljenje vjetra na umjereno i okretanje na jugozapadne i zapadne smjerove donijeti prestanak oborina i raskidanje naoblake. Jutro i ostatak dana tako će proteći uz djelomice sunčano vrijeme i promjenljivu naoblaku koja će donijeti malu mogućnost za poneki slab pljusak. Neugodan lebić koji će donositi do otvorene obale visoke valove navečer će slabiti i okretati na sjeverozapadne i sjeverne smjerove. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će slične ili neznatno niže i kretati se od 10 do 15°C.

I srijeda će donijeti slične vremenske prilike pa se uz umjerenu tramontanu, a na moru sjeverozapadni vjetar očekuje pretežno do djelomice sunčano vrijeme. Temperature zraka u odnosu na utorak neznatno će biti niže i kretati se od noćnih 8 do maksimalno dnevnih 15°C.

Četvrtak također donosi stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka nastaviti će se snižavati i kretati se od 5 do 12°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima u petak će nastupiti promjena i pogoršanje vremena pa se uz naoblačenje u drugom dijelu dana očekuje kiša. Jugo će postupno jačati na umjereno do umjereno jako pri čemu će temperature zraka i to osobito one noće biti u porastu, odnosno kretati će se od 10 do 14°C.

Nestabilno i promjenljivo vrijeme nastaviti će se i u prvom dijelu vikenda pa se u subotu očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, osobito u prvom dijelu dana. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak osvježiti će pa će se temperature zraka kretati od 8 do 12°C.

Drugi dio vikenda, odnosno nedjelja biti će stabilniji pa će uz pretežno sunčano vrijeme i umjeren sjeverozapadnjak biti suho. Uz umjerenu tramontanu i sjeverozapadnjak i dalje će biti svježe uz temperature zraka od 7 do 12°C.

djelomob1.jpg