Ožujak 06, 2020 2814 Šibenik meteo

Prvi dio vikenda donosi promjenljivo vrijeme, u nedjelju pretežno sunčano i ugodno toplo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona koja se s Ligurskog mora preko Jadrana premješta na istok u noći je uz naoblačenje donijela kišu te jačanje juga na umjereno jako do jako. Spomenuta ciklona na vrijeme će utjecati i sutra dok se od nedjelje očekuje stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme i umjerenu buru.

Nakon oblačnog i kišnog jutra u kojem je jugo imale udare i do 70km/h od sredine dana naoblaka će se prolazno raskinuti uz djelomice sunčano vrijeme. Prema večeri očekuje nas ponovni porast naoblake uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Jugo će od sredine dana postupno oslabiti i okrenuti na slabe do umjerene jugozapadne i sjeverozapadne smjerove. Temperatura zraka neće imati veći hod pa će se kretati od minimalnih 12 do maksimalno 15°C.

Subota također donosi dosta promjenljivo vrijeme pa će veći dio dana prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Do večeri kad će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura vjetar će biti uglavnom slab sjevernih ili promjenljivih smjerova, a temperature zraka će u odnosu na danas neznatno se sniziti i kretati se od jutarnjih 8 do maksimalno 14°C.

Nedjelja donosi pretežno vedro vrijeme, a povećane naoblake sredinom dana može biti uglavnom na krajnjem jugu. Uz slabu do umjerenu buru i tramontanu, a na moru sjeverozapadnjak temperature zraka će biti bez veće promjene.

Dakle prvi dio vikenda donosi promjenljivo vrijeme uz čestu pojavu pljuskova koji lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom. Bura koja će zapuhati u drugom dijelu subote donijeti će raskidanje naoblake i pretežno sunčanu i ugodno toplu nedjelju.

djelomob1.jpg