Ožujak 09, 2020 2154 Šibenik meteo

Pred nama je tjedan stabilnog i ugodno toplog vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Današnje formiranje ciklone u zapadnom Sredozemlju i premještanje frontalnih poremećaja sjevernije od Jadrana u prvom dijelu tjedna donijeti će tek prolazno više visoke i srednje naoblake, dok će u drugom dijelu tjedna pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka prevladavati uglavnom pretežno sunčano vrijeme.

Nakon vedrog prvog dijela dana u drugom će doći do porasta visoke i srednje naoblake. Slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova navečer će okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru, a temperature zraka kretati će se od 8 do 12°C.

Sutra uz umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar na moru prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku, dok će temperature zraka u odnosu na danas neznatno porasti i kretati se od 6 do 15°C.

Od srijede do kraja tjedna prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabe do umjerene vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova. Temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 8 do ugodnih 17°C.

Dakle pred nama je tjedan stabilnog i ugodno toplog vremena. Nakon visoke naoblake koja će dominirati u prvom dijelu u drugom će uz porast temperatura zraka prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

djelomob1.jpg