Ožujak 13, 2020 2511 Šibenik meteo

Za vikend bura i hladnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Sa sjeverozapada kontinenta se prema Jadranu primiče dolina s frontalnim sustavom, a njezinim prolazom ojačati će anticiklonalni greben. Kako će spomenuti sustav biti slab u prvom dijelu vikenda se uz pretežno oblačno vrijeme tek lokalno očekuje slaba koja će biti izglednija na moru. U drugom dijelu vikenda uz jačanje bure naoblaka će se raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme.

U subotu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu koja je izglednija u drugom dijelu dana i u noći na nedjelju, osobito na moru. Uz slab sjeverozapadnjak i buru koja će prema večeri i u noći na nedjelju jačati temperature zraka će se kretati od 11 do 15°C.

Prvi dio nedjelje, odnosno noć također će biti oblačna uz mogućnost za povremenu kišu. Od jutra naoblaka će se postupno raskidati uz pretežno vedro vrijeme u nastavku dana. Bura će u odnosu na subotu dodatno pojačati pa će puhati umjerena do umjereno jaka pri ćemu će doći do pritjecanja hladnijeg zraka s kojim će se i temperature zraka malo sniziti pa će se kretati od minimalnih 7 do maksimalnih 14°C.

djelomob1.jpg