Ožujak 16, 2020 2645 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Stabilno i ugodno toplo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Greben anticiklone koji se s istoka proteže prema Jadranu na početku tjedna donio je stabilne vremenske prilike uz vedro i tiho vrijeme. Nakon slabog jutarnjeg mraza u zaleđu i osjetno nižih temperatura zraka uz obalu i na otocima temperature zraka su se do sredine jutra izjednačile na cijelom području i kreću se oko 15°C.

Pod utjecajem polja visokog tlaka zraka naši će krajevi u nastavku tjedna imati stabilne vremenske prilike koje će samo djelomično biti narušene približavanjem hladne fronte sa sjeverozapada kontinenta koja se prema sadašnjim prognostičkim materijalima očekuje u drugoj polovici vikenda.

U takvim okolnostima u nastavku dana ali i do vikenda se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku, a u zaleđu sredinom dana i uz slab razvoj dnevne naoblake. Zbog približavanja frontalnog poremećaja u danima vikenda prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a u drugom dijelu nedjelje uz jače naoblačenje lokalno smože biti i kiše.

Vjetrovi će narednih dana općenito biti slabi i uglavnom promjenljivih smjerova što će rezultirati pojavom sumaglice i magle, osobito na moru, dok će u drugom dijelu vikenda zapuhati umjerena do umjereno jaka bura.

Temperature zraka uz obilje sunčanih sati do vikenda će biti u porastu i kretati se uz obalu od jutarnjih 8 do maksimalno dnevnih 19°C. U zaleđu noći će biti dosta prohladnije nego uz obalu pa se lokalno ne isključuje mogućnost za pojavu slabog mraza, dok će maksimalno dnevne temperature zraka u odnosu na obalu biti više i kretati se preko 20°C.

U danima vikenda po visini će pritjecati svježiji zrak koji će rezultirati manjim padom maksimalnih dnevnih temperatura zraka koje će se uz obalu kretati do 16, a u zaleđu do 19°C.

Dakle pred nama je pravi proljetna tjedan u kojem neće nedostajati sunčanih sati. Zbog rashladnog utjecaja mora uz obalu i na otocima će u odnosu na zaleđe biti malo svježije uz mogućnost za pojavu sumaglice i magle.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020 11:08
djelomob1.jpg