Travanj 03, 2020 2129

Uz buru očekuje nas ugodno topao i suh proljetni vikend, a razdoblje stabilnog vremena nastavit će se i u narednom tjednu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pogledom na sinoptičku kartu vidljivo je da se nad Jadranom zadržava polje srednjeg tlaka zraka. Sjeveroistočnije od nas nalazi se jaka anticklona, a južnije u srednjem i istočnom Sredozemlju ciklona koja je rubno oblake dogurala sve do Rogoznice. Atlanska ciklona i njezine pripadajuće oslabljene fronte neuspješno će se premještati prema Jadranu pa nas u tim okolnostima ovog vikenda očekuju stabilne vremenske prilike uz sve više temperature zraka.

U nastavku dana zapadno od Šibenika prevladavati će pretežno vedro vrijeme dok će prema jugu biti sve više oblaka, a južno od Rogoznice prevladavati će umjereno do pretežno oblačno. Tijekom dana puhati će slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova koji će kasno navečer okrenuti na umjerenu buru. Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane za dva do tri stupnja porasti i kretati se od 7 do 15°C.

Bura koja će sutra biti umjerena do umjereno jaka, a u nedjelju slaba do umjerena donijeti će pretežno vedro vrijeme. Povremene naoblake može biti na krajnjem jugu, odnosno na borajskom i primoštensko-rogozničkom kraju. Temperature zraka će biti u daljnjem porastu pa će se minimalne kretati od 8 do maksimalno dnevnih 20°C.

Dakle pred nama je uz buru ugodno topao i suh proljetni vikend, a razdoblje stabilnog vremena prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastaviti će se i u narednom tjednu.

djelomob1.jpg