Travanj 10, 2020 2539 Šibenik meteo

Za vikend suho, od nedjelje postupni porast naoblake

Za vikend suho, od nedjelje postupni porast naoblake Foto: Čitateljica
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklonalno polje nad Jadranom i dalje podržava stabilne vremenske prilike pa u cijeloj regiji prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 16 do 21°C. U polju povišenog tlaka zraka nalaziti ćemo se i ovog blagdanskog vikenda, a zbog približavanja frontalnih poremećaja u drugom dijelu nedjelje te osobito u ponedjeljak doći će do porasta naoblake.

U nastavku dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova. Temperature zraka će biti u daljnjem porastu i sredinom dana se uz obalu kretati od 16 do 22, a u zaleđu i do 24°C.

Prvi dio subote na cijelom području donosi pretežno vedro i tiho vrijeme. Od sredine dana uz jačanje jugozapadnjaka na slab do umjeren u zaleđu će lokalno doći do umjerenog razvoja naoblake uz malu mogućnost za poneki slab pljusak u poddinarskom kraju dok će navečer uz slab vjetar promjenljivih smjerova na cijelom području biti ponovno vedro. Temperature zraka će u odnosu na petak biti slične ili neznatno više, odnosno uz obalu će se kretati od 12 do 20, a u zaleđu od 8 do 25°C.

I prvi dio nedjelje donosi nam pretežno sunčano vrijeme dok će u drugom dijelu dana sa zapada doći do postupnog porasta visoke i srednje naoblake ali i uz dalje uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove jugozapadnih smjerova temperatrure zraka neznatno će se sniziti i kretati se uz obalu od 12 do 19, a u zaleđu od 8 do 23°C.

Približavanje frontalnog poremećaja sa sjeverozapada kontinenta u ponedjeljak će uz jačanje juga i oštrog donijeti dodatni porast naoblake pa će prevladavati djelomično do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka će biti i dalje ugodne i bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

djelomob1.jpg