Travanj 20, 2020 2390 Šibenik Meteo

Uz pristizanje malo svježijeg zraka veći dio tjedna bit će u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka

TJEDNA PROGNOZA Malo oblaka i kiše, a zatim prolazna stabilizacija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Produbljivanje ciklone nad Tirenskim morem uz premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja preko Jadrana jutros je rezultiralo oblačnim vremenom uz tek lokalno slabe oborine. Iako će u narednim danima prema Jadranu prolazno jačati greben anticiklone sa zapada ovaj dio kontinenta će se uz pristizanje malo svježijeg zraka sa istoka veći dio tjedna naći u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka, javlja Šibenik Meteo.

I u nastavku dana kao i sutra prevladavati će oblačno vrijeme uz tek malu mogućnost za slabu kišu koja je najizglednija na otvorenom moru. Kako južnije od nas dominira jugo, a sjevernije bura jutros na našem području prevladava slab vjetar promjenljivih smjerova. Ipak u nastavku dana bura će jačati i to osobito zapadnije od Šibenika dok južnije će biti slaba ili će puhati slab levanat ili vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati se od 12 do 19°C.

U srijedu će nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a slične vremenske prilike pratiti će nas i u nastavku tjedna pa i u danima vikenda. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka će se sredinom dana uz obalu zbog rashladnog utjecaja mora koje ima temperaturu između 14 i 16°C malo sniziti, odnosno kretati će se od jutarnjih 11 do maksimalno dnevnih 17°C. U zaleđu noći i jutra će biti malo svježija ali sredinom dana temperature zraka će ponovno porasti do ugodnih 20-tak stupnjeva.

Dakle pred nama je nakon nešto nestabilnijeg prvog dijela nešto stabilniji drugi dio u kojem će uz obalu biti manje oblaka, a povremeno više oblaka sredinom dana u zaleđu će biti uglavnom pod utjecajem lokalnog dnevnog razvoja.

djelomob1.jpg