Travanj 24, 2020 2546 Šibenik meteo

Za vikend stabilno i ugodno toplo

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pod utjecajem anticiklone i jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka su nakon jutrošnjih 10-tak stupnjeva u laganom porastu i kreću se od 14 do 18°C. Polje anticiklone će u danima vikenda postupno slabiti, a sjevernije od nas premještati će se oslabljeni frontalni poremećaji.

U takvim okolnostima u nastavku dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme uz povremenu visoku naoblaku u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz slabe do umjerene vjetrove južnih i jugozapadnih smjerova maksimalne dnevne temperature zraka će se uz obalu kretati oko 18, a u zaleđu i do 23°C.

Pretežno sunčano vrijeme uz povremeno visoku naoblaku prevladavati će tijekom vikenda i u većem dijelu županije. Iznimka će biti krajnji sjever gdje sredinom dana uz lokalni razvoj dnevne naoblake može na planinskim vrhovima biti slabih pljuskova. Vjetar će biti i dalje slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova, dok će temperature zraka biti neznatno više i kretati se od jutarnjih 7 u zaleđu i 12 uz obalu do maksimalnih 20 uz obalu, odnosno 24°C u zaleđu.

Dakle pred nama je stabilan i tek uz prolazno više visoke naoblake pretežno sunčan i ugodno topao vikend idealan za boravak u prirodi i šetnju uz još uvijek prohladno more.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Travanj 2020 12:55
djelomob1.jpg