Svibanj 04, 2020 2848 Šibenik Meteo

Pretežno vedro danas i sutra

TJEDNA PROGNOZA Sredinom tjedna prolazno pljuskovi, a zatim sve stabilnije i toplije

Ilustracija Ilustracija Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Greben anticiklone koji se pruža sa zapada kontinenta prema Jadranu jutros je donio stabilizaciju vremenskih prilika uz vedro i ugodno toplo vrijeme, javlja Šibenik Meteo.

Oslabljeni frontalni poremećaj koji se premješta sa sjeverozapada kontinenta sredinom tjedna donijeti će prolazno pogoršanje vremena uz mogućnost za lokalnu kišu, a zatim do kraja tjedna iako će se naši krajevi naći u polju srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka prevladavati će stabilno i pretežno sunčano vrijeme.

U nastavku dana i sutra u prvom dijelu dana prevladavati će pretežno vedro i ugodno toplo vrijeme s temperaturama zraka od 12 do 20°C. Slab zapadnjak prema večeri će okrenuti na sjeverozapadnje smjerove, a sutra na jugozapadne i južne. Postupni porast naoblake nastupiti će sutra u drugom dijelu dana, a kasno navečer lokalno će biti i slabe kiše i pljuskova.

Povremene slabe kiše i pljuskova biti će i u prvom dijelu srijede,a od sredine dana naoblaka će se postupno raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme koje će se produljiti na četvrtak te djelomice i u petak kada će u zaleđu od sredine dana doći do umjerenog razvoja dnevne naoblake. Uz slabu vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova, a u petak zapadnih i jugozapadnih temperature zraka neće se bitnije mijenjati i dalje će se kretati u rasponu od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 21°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u prvom dijelu vikenda očekuju nas stabilne vremenski prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Drugi dio nedjelje će zbog približavanja frontalnog poremećaja donijeti porast naoblake, a kasno navečer te u noći na ponedjeljak moguća je i lokalna kiša. Temperature zraka će biti u laganom porastu i uz slabe južne vjetrove kretati se od 14 do 21°C.

 

djelomob1.jpg