Svibanj 08, 2020 2604 Šibenik Meteo

Slabi vjetrovi i vedro vrijeme

VIKEND PROGNOZA Stabilno i suho uz visoku naoblaku

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklonalno polje koje jutros podržava stabilne vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme u danima vikenda postupno će slabiti, a u drugoj polovici vikenda sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu će se premještati frontalni poremećaj, javlja Šibenik Meteo.

U takvim okolnostima ovog vikenda nastaviti će stabilne vremenske prilike koje će se samo djelomice narušiti povremenom visokom naoblakom.

U nastavku dana prevaladavati će pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova temperature zraka će se uz obalu kretati od 14 do 20, a u zaleđu od 12 do 23°C.

Slične vremenske prilike očekuju nas i tijekom subote i nedjelje pri čemu će sutra vjetar okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i oštro, a u nedjelju na slabo do umjereno jugo. Uz južinu noćne temperature zraka će biti u porastu i kretati se oko 14, a tijekom dana maksimalne će uz obalu biti oko 20 dok u zaleđu i do 24°C.

Pogoršanje vremena koje će donijeti fronta nastupiti će u prvom dijelu narednog tjedna kada se uz povremenu kišu ne očekuje značajnije zahlađenje, štoviše u drugom dijelu narednog tjedna prema sadašnjim prognostičkim materijalima uz obilje sunca dnevne temperature zraka će se približiti ili prijeći 25°C.

djelomob1.jpg