Svibanj 11, 2020 2678 Šibenik Meteo

Nakon kiše u drugom dijelu dana bit će pretežno sunčano

TJEDNA PROGNOZA Od sredine tjedna uz jugo sve toplije

TJEDNA PROGNOZA Od sredine tjedna uz jugo sve toplije Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadranu se sa sjeverozpada kontinenta približava dolina s frontalnim sustavom pa uz oblačno vrijeme i slabu kišu jutros puše jako jugo čija brzina doseže i 70km/h. Naše područje u narednim danima nalaziti će se na granici dvaju baričkih sustava pa će vrijeme biti promjenljivo uz izraženu južinu, a od sredine tjedna i prvi izraženiji rast temperatura zraka, javlja Šibenik Meteo.

Nakon oblačnog jutra i slabe kiše drugi dio dana donijeti će raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz temperature zraka od 18 do 22°C jugo će do večeri biti u postupnom slabljenju na umjereno do umjereno jako.

Nakon djelomice do pretežno vedre noći sutra ujutro nas očekuje novo pogoršanje vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a promjenjivo vrijeme prevladavati će i u nastavku dana. Jugo koje će u noći potpuno oslabiti ujutro će zapadno od Šibenika okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru, dok će južnije od Primoštena i dalje dominirati jugo koje će prema večeri u kombinaciji s levantom ponovo na cijelom području prevladatiti i istisnuti buru zapadnije od nas. Temperature zraka u odnosu na danas će se u krajevima pod burom neznatno sniziti, a na preostalom području biti će slične i kretati se od 15 do 21°C.

U srijedu i četvrtak jugo će uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme ponovno jačati i biti umjereno jako, na moru jako i olujno. Uz izraženu južinu pristizati će i sve topliji zrak pa će temperature zraka biti u porastu i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 25°C.

Jugo će tijekom petka oslabiti na slabo do umjereno te okrenuti na oštro i jugozapadnjak, a navečer i u noći na subotu na slabu buru. Temperature zraka ostati će slične prethodnim danima i biti u rasponu od jutarnjih 20 do maksimalno dnevnih 25°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu povremenu kišu. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova i buru temperature zraka će se neznatno sniziti i kretati se od 18 do 23°C.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 11:13
djelomob1.jpg