Lipanj 05, 2020 2926

Za vikend prolazna stabilizacija vremena, na početku idućeg tjedna novi val pogoršanja

Za vikend prolazna stabilizacija vremena, na početku idućeg tjedna novi val pogoršanja Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Premještanje ciklone i frontalnog poremećaja jutros je donijelo daljnje pogoršanje vremenskih prilika pa na cijelom području uz oblačno vrijeme i umjereno jak do jak južni vjetar pada kiša, a lokalno ima i obilnijih grmljavinskih pljuskova dok su temperature zraka ujednačene i kreću se oko 18°C.

Danas do poslijepodnevnih sati očekuju nas slične vremenske prilike pa će uz oblačno vrijeme padati kiša ali često uz pojavu lokalnih grmljavinskih pljuskova, osobito u zaleđu gdje oborine mogu biti i obilnije. Prema večeri doći će do prestanak oborina i raskidanje naoblake, a umjereno jak južni vjetar će oslabiti.

Sutra će uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova prevladavati pretežno vedro vrijeme. Sredinom dana nad planinskim masivima uz lokalni razvoj dnevne naoblake može biti slabih pljuskova. Temperature zraka će neznatno porasti i kretati se od jutarnjih 17 do maksimalno dnevnih 21°C, a u zaleđu i do 24°C.

I veći dio nedjelje donijeti će stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme koje će povremeno kvariti visoka prozirna naoblake. Poslijepodne i osobito navečer će doći do postupnog porasta naoblake, a u noći na ponedjeljak očekuje se i slaba kiša. Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab zapadnih i jugozapadnih smjerova, dok će u drugom dijelu dana zapuhati slabo do umjereno jugo. Temperature zraka će u odnosu na subotu biti bez veće promjene ili tek nezanatno više.

Dakle nakon današnjeg prolaznog pogoršanja i lokalno izraženijeg nevremena u danima vikenda će nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano i uz slabe vjetrove zapadnih i južnih smjerova ugodno toplo vrijeme. Novi frontalni poremećaj koji se približava sa zapada kontinenta Jadranu u drugom dijelu nedjelje će donijeti porast naoblake, a već na početku tjedna i novi val pogoršanja vremena uz povremenu kišu.

djelomob1.jpg