Lipanj 08, 2020 2630 Šibenik Meteo

Tjedna prognoza: Do vikenda promjenljivo uz lokalne neverine

Tjedna prognoza: Do vikenda promjenljivo uz lokalne neverine foto: Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Plitka ciklona s frontalnim sustavom koja se nalazi nad Ligurskim morem  jutros je nakon stabilnog vikenda donijela pogoršanje vremenskih prilika uz lokalne pljuskove i neverine. Šire zadarsko područje prvi val nevremena uz pljuskove i grmljavinu zahvatio je u drugom dijelu noći dok je drugi val u kojem je lokalno bilo i krupe iza 6h proširio se i na veći dio Šibensko-kninske županije.

Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše palo je na otoku Žirju gdje je izmjereno 27 litara po metru četvornome. Obzirom da su oborine bilo u obliku pljuskova količine oborine u ostatku županije su dosta šarolike i kreću se od 22 u Kninu, 17 u Vodicama i Pirovcu do 8 litara u zapadnom dijelu Šibenika, odnosno 2 litre na jugu grada dok su primoštensko-rogozničko područje oborine zaobišle.

Ovog tjedna Jadran će se naći u polju niskog tlaka zraka što će rezultirati dosta nestabilnom atmosferom i čestim promjenama vremena. Tako u nastavku dana pa sve do petka uz česte izmjene oblačnih i sunčanih perioda očekuju se lokalni pljuskovi i neverini, osobito tijekom srijede i četvrtka. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova dnevne temperature zraka će se neznatno sniziti dok će noćne ostati nepromjenjene i kretati se od 18 do 22°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima petak i vikend će uz i dalje slabe vjetrove promjenljivih smjerova i nepromjenjene temperature zraka donijeti ipak više sunčanih perioda uz manju šansu za poneki pljusak u zaleđu sredinom dana i poslijepodne.

Dakle pred nama je dosta promjenljiv tjedan u kojem će biti česte pojave lokalnih grmljavinskih nevremena, a stabilnije vrijeme nastupiti će u danima vikenda. Kao utjeha ljetnih vrućina još nema na vidiku.

djelomob1.jpg