Lipanj 19, 2020 2105

Za vikend stabilno uz povremenu naoblaku

Za vikend stabilno uz povremenu naoblaku Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Plitko ciklonalno polje nad Jadranom i dalje podržava promjenljivo i nestabilno vrijeme, a slične vremenske prilike pratiti će nas i u danima vikenda. Jutros na moru i otocima prevladava pretežno vedro vrijeme, dok uz obalu i osobito u zaleđu kao i prethodnih dana došlo je do umjerenog razvoja kumulus naoblake. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 21 do 25°C.

Slične vremenske prilike pratiti će nas i u nastavku dana pa se na moru i otocima te dijelu obale očekuje pretežno sunčano vrijeme, dok na preostalom području i to osobito u zaleđu prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za lokalne pljuskove nad planinskim masivima i širem kninskom području. Temperature zraka uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova će biti u okvirima onih iz prethodnih dana.

Sutra uz slabe do umjerene vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a više naoblake očekuje se nad planinskim masivima gdje sredinom dana može biti i slabih pljuskova. Temperature zraka će u odnosu na danas neznatno porasti i kretati se od jutarnjih 17 do maksimalno dnevnih 25°C.

U nedjelju i to osobito u drugom dijelu dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za poneki slab pljusak. Uz umjerene sjeverne vjetrove temperature zraka će se u zaleđu neznatno sniziti, a uz obalu će biti slične onima od subote.

Dakle pred nama je nastavak relativno nestabilnog vremenskog razdoblja uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te lokalne slabe pljuskove dok su temperature zraka ugodne i kreću se u višegodišnjim prosjecima za ovo doba godine.

djelomob1.jpg