Lipanj 22, 2020 2188 Šibenik meteo

Od drugog dijela tjedna sve više sunčanih razdoblja uz i dalje ugodne temperature zraka

Od drugog dijela tjedna sve više sunčanih razdoblja uz i dalje ugodne temperature zraka Foto: Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Polje srednjeg i malo sniženog tlaka zraka nastavlja podržavati nad Jadranom promjenljivo i nestabilno vrijeme dok sa sjeverozapada kontinenta polako jača utjecaj grebena anticiklone. U takvim okolnostima prvi dio tjedna će biti nestabilniji i promjenljivi od njegovog drugog dijela u kojem se očekuje sve više sunčanih razdoblja uz i dalje ugodne temperature zraka.

Oblačno vrijeme uz umjerenu tramontanu koje jutros prevladava na našem području pratiti će nas i u nastavku dana te u većem dijelu utorka. Povremeno će biti slabih lokalnih pljuskova dok će temperature zraka biti ugodne i kretati se od 20 do 26°C.

Od srijede do kraja tjedna uz lagani porast tlaka zraka vrijeme će se postupno stabilizirati pa će u većini krajeva prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U zaleđu od sredine dana i to osobito nad planinskim masivima lokalno će dolaziti do umjerenog razvoja dnevne naoblake uz mogućnost za povremene slabe grmljavinske pljuskove.

Nakon pojačane tramontane vjetar će od srijede oslabiti i okrenuti na slabe sjeverozapadne i zapadne smjerove dok će temperature zraka biti u višegodišnjim prosjecima i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 26°C.

Dakle izuzetno promjenljivo vrijeme koje nas prati u većem dijelu lipnja potrajati će još danas i sutra kada se uz pretežno oblačno vrijeme očekuju slabe oborine koje će lokalno u regiji i to osobito u susjednoj BiH biti i obilnije. Od srijede nam nastupa postupna stabilizacija vremenskih prilika uz sve više sunčanih perioda i slabljenje vjetra pri čemu će temperature zraka biti u višegodišnjim prosjecima.

djelomob1.jpg