Lipanj 26, 2020 2312 Šibenik meteo

Za vikend povratak ljeta

Za vikend povratak ljeta Foto: Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom se zadržava polje izjednačenog i povišenog tlaka, a sjevernije po visini još kruži nestabilan zrak. U takvim okolnostima vremenske prilike će se ipak danas i u danima vikenda stabilizirati pa je pred nama povratak ljetnih vremenskih prilika kako to već i dolikuje dobu godine.

Jutros na našem području prevladava pretežno vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 22 do 27°C. Pretežno vedro vrijeme prevladavati će i u ostatku dana, a slabe lokalne naoblake od sredine dana mjestimice će biti u zaleđu i to osobito nad planinskim masivima. Vjetar će biti slab jugozapadnih i zapadnih smjerova s kojim će do obale doći svježina još poprilično rashlađenog mora čija je temperatura od 20 do 22°C. Maksimalne dnevne temperature zraka uz obalu će se stoga u odnosu na prethodne dane malo se sniziti i kretati se od 24 do 28°C dok će u zaleđu lokalno doći i do 32°C.

Sutra i u nedjelju prevladavati će slične vremenske prilike pa će na cijelom području prevladavati pretežno vedro vrijeme dok slabe dnevne naoblake lokalno sredinom dana može biti nad planinskim masivima. Uz slab jugozapadnjak i maestral, a noću burin temperature zraka će se uz obalu kretati od 19 do 29, a u zaleđu od 15 do 33°C.

Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Lipanj 2020 13:10
djelomob1.jpg