Srpanj 03, 2020 2603 Šibenik meteo

Vikend promjenljiv uz lokalne nevrine i buru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dolina s hladnom frontom koja se Jadranu približava sa sjeverozapada kontinenta u danima vikenda donijeti će prolaznu promjenu vremena i manje osvježenje praćeno neverinima i pojačanim sjevernim vjetrovima. Iako se glavnina pogoršanja vremena kod nas očekuje tijekom ove noći i sutra u prvom dijelu dana predfrontalnih nestabilnosti u široj regiji već je bilo protekle noći na otvoreneom moru uz talijansku obalu te ovog jutra u zapadnim i središnjim dijelovima Bosne i Hercegovine gdje ima grmljavinskog nevremena.

U nastavku dana doći će do postupnog porasta naoblake a kasno večeras i osobito naredne noći uz jače naoblačenje lokalno se očekuju neverini. Slab zapadnjak prema večeri će postupno okretati na sjeverozapadne smjerove i buru koja će u noći jačati na umjerenu. Temperature zraka će i danas biti visoke i kretati se do 31 uz obalu te do 34°C u zaleđu, a osim vrućine danas će zbog pribiližavanja pogoršanja vremena biti i dosta sparno vrijeme.

Sutra veći dio dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz lokalne pljuskove i neverine dok će se poslijepodne naoblaka postupno raskidati uz sve više sunčanih perioda. Uz umjerenu buru će i osvježiti pa će se temperature zraka u odnosu na danas spustiti i do 5 stupnjeva te se kretati od 21 do 27°C.

Vrijeme će se u nedjelju dodatno stabilizirati pa će prevladavati pretežno vedro vrijeme uz umjerenu buru, a na moru od sredine dana umjereno jak sjeverozapadni vjetar. Temperature zraka u odnosu na subotu će neznatno porasti i kretati se od jutarnjih 21 do maksimalno dnevnih 31°C.

djelomob1.jpg