Srpanj 27, 2020 1985 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Napokon ljeto

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom će se zadržavati do vikenda što će u kombinaciji sa pritjecanjem sve toplijeg zraka s juga kontinenta rezultirati stabilizacijom vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme i iz dana u dan sve više temperature zraka. U danima vikenda tlak zraka će se sniziti a pritjecanje malo svježijeg zraka sa istoka Europe donijeti će popuštanje vrućina i ponovno ugodnije temperature zraka barem uz obalu.

Dakle pred nama je gotovo vedar tjedan u kojem će nas frontalni poremećaji zaobilaziti u širokom luku pa će povremene naoblake biti uglavnom sredinom dana u zaleđu i to osobito na planinskim masivima, a poslijepodne i navečer na cijelom području može biti povremene visoke prozirne naoblake.

Puhati će slabi vjetrovi stabilnog vremena koji ljeti prate kretanje sunca pa nakon noćnog burina ujutro će vjetar s laganog levanata okretati i na jugozapadnjak. Od sredine dana do kasnih poslijepodnevnih sati obalu će hladiti slab do umjeren maestral i jugozapadnjak, a navečer će biti uglavnom tiho.

Temperature zraka će do petka biti u porastu i uz obalu se kretati od 22 do 32°C, a na jugu i otvorenijem dijelu obale uglavnom ne preko 30 stupnjeva. Maestral će teško ulaziti u zaleđe pa će tamo temperature zraka biti znatno više i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih i vrućih 35°C.

U danima vikenda vrućina će popustiti pa će se i maksimalne dnevne temperature zraka uz obalu malo sniziti i  sredinom dana kretati se od 27 do 29 dok će u zaleđu i dalje biti vruće s maksimalnim temperaturama zraka oko 35°C.

Stabilne vremenske prilike uz slabe dnevne vjetrove i uz obilje sunca te sve više temperature zraka rezultirati će i zagrijavanje mora koje je na šibenskom području za doba godine još relativno prohladno.

djelomob1.jpg