Kolovoz 03, 2020 2261 Šibenik meteo

Od utorka nastupa pogoršanje vremena uz povremenu kišu i pljuskove te neverine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jugo koje je ovog jutra zapuhalo na Jadranu uvod je u pogoršanje vremena koje će nas zahvatiti sutra i protegnuti se na veći dio ovog tjedna. Glavni krivac i okidač nestabilnosti je hladna fronta koja se približava sa zapada kontinenta i koja je već sjevernom Jadranu sinoć i rano jutros donijela lokalno izraženije grmljavinske nestabilnosti.

Jutros na šibenskom području prevladava djelomice sunčano vrijeme uz umjereno jugo koje na moru puše brzinom od 30 do 40km/h. U nastavku dana uz obalu će prevladavati slične vremenske prilike dok u zaleđu i to osobito na dinarskom masivu uz pretežno oblačno vrijeme može biti lokalnih pljuskova. Vrućina i toplinski val pratiti će nas i danas pa će se maksimalne temperature zraka uz obalu kretati do 32, a u zaleđu lokalno i do 37°C.

Od sutra nastupa glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz povremenu kišu i pljuskove te neverine koji u večernjim satima mogu ponegdje biti i izraženiji te praćeni obilnijim oborinama i tučom. Tijekom nevremena vjetar može biti pojačan promjenljivih smjerova što je osobito važno za nautičare koji bi ovih dana trebali učestalije pratiti prognozu i držati se vezani za obalu. Umjereno jugo i oštro navečer će zamjeniti umjerena bura s kojom će i malo osvježiti pa će vrućina napokon popustiti što će se osjetitti na temperaturama zraka koje će se uz obalu kretati od 20 do 29, a u zaleđu od 18 do 28°C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove, a lokalno i neverine prevladavati će i tijekom srijede. Umjerena bura tijekom dana će slabiti dok će temperature zraka u odnosu na prethodne dane se sniziti i kretati od 18 do 24°C.

Promjenljivo vrijeme uz dosta oblaka i mogućnost za povremene pljuskove prevladavati će tijekom četvrtka u kojem će uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova i dalje biti ugodno uz temperature zraka od 20 do 25°C.

Promjenljivo vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda prevladavati će tijekom petka ali i u danima vikenda. Povremeni pljuskovi i neverini će biti manje učestali nego prethodnih dana iako nisu sasvim isključeni i to osobito tijekom vikenda kada se u kasnim posljepodnevnim satima mogu lokalno proširiti i do dijela obale.

Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od jutarnja 22 do maksimalno dnevnih 28°C.

djelomob1.jpg