Kolovoz 07, 2020 1678 Šibenik meteo

Za vikend postupno stabilnije i toplije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom nad kojim se sa sjevera kontinenta pruža anticiklonalni greben po visini i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak koji osobito u poslijepodnevnim satima uzrokuje porast naoblake uz lokalne pljuskove, a prethodnih dana zabilježene su i pijavice.

Jutros na našem području prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Temperature zraka su na cijelom području ujednačene i kreću se od 27 do 30, dok na krajnjem sjeveru županije podno Dinare trenutno se mjeri od 24 do 26°C.

U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku koja će kao i prethodnih dana u kasnim poslijepodnevnim satima lokalno donijeti i poneki slab pljusak. Uz umjerenu buru temperature zraka sredinom dana dosegnuti će vrijednosti između 28 i 31°C.

I u danima vikenda prevladavati će slične vrmenske prilike uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda, a lokalno uz jači porast naoblake nisu isključeni i slabi pljuskovi. Dominatni smjer vjetra i dalje će biti sjever pri čemu će noću biti umjerene bure, a danju na otvorenom moru sjeverozapadnajka. Temperature zraka će imati lagani trend porasta i kretati se od jutarnjih 22 do maksimalno dnevnih 33°C.

Dakle utjecaj ciklone djelomice će se nastaviti i u danima vikenda u kojem će vremenske prilike biti ipak stabilnije nego što je to bilo prethodnih dana pa će uz porast temperatura zraka biti i sve više sunčanih perioda.

More kojeg bura nije znatnije ohladila pružiti će svima željnim kupanja odlično osvježenje jer se njegove temperature na šibenskom području kreću od 22 do 25°C.

djelomob1.jpg