Kolovoz 10, 2020 1864 Šibenik meteo

U ovom tjednu vremenske prilike će se stabilizirati

U ovom tjednu vremenske prilike će se stabilizirati Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Anticiklonalni greben sa zapada kontinenta proširio je svoj utjecaj i na Jadran nad kojim jutros uz temperature zraka od 28 do 33°C prevladava pretežno vedro i tiho vrijeme. I nastavak tjedna donijeti će gotovo slične vremenske prilike pa će se u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka vremenske prilike stabilizirati.

Danas kao i narednih dana do sredine dana na cijelom području prevladavati će pretežno vedro vrijeme. Od sredine dana pa do kasnih poslijepodnevnih sati u zaleđu će doći do postupnog porasta dnevne naoblake koji će lokalno rezultirati pojavom pljuskova koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Ovi sustavi u kasnim poslijepodnevnim satima rubno se mogu proširiti kao i prethodnih dana do dijela obale gdje lokalno mogu donijeti slabe pljuskove. Sa zalazom sunca ovi olujni sustavi naglo slabe pa će od večernjih sati i u noći na cijelom području ponovno prevladavati pretežno vedro.

Vjetar će u ovom tjednu biti slab do umjeren i kako to biva za vrijeme stabilnog ljetnog vremena pratiti će kretanje sunca. U noći će biti tiho, a pred zoru će zapuhati burin koji će s prvim zraka sunca okretati s levnata prema jugu. Od sredine dana na moru će zapuhati slab do umjeren maestral i jugozapadnjak, dok će u zaleđu vjetar biti uglavnom slab.

Visoke temperature zraka koje su prethodnih dana bile i uz obalu ponajviše zbog utjecaja fenske bure u naredinm danima će popustiti jer će zapadni i jugozapadni vjetrovi danju donostiti sve više rashlađenog zraka s mora. Kako će vjetrovi biti do umjereni njihov utjecaj u zaleđu će s odmicanje od obale sve više slabiti pa će tu i dalje sredinom dana biti vruće. U takvim okolonostima noćne temperature zraka uz obalu će se kretati od 22 do 24°C, a maksimalne dnevne od 27 do 33°C. U zaleđu će se nakon ugodnih noćnih 18 maksimalna dnevna temperatura zraka lokalno penjati preko 30 i dosezati vrijednosti od 35°C.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2020 13:54
djelomob1.jpg