Kolovoz 17, 2020 2107 Šibenik meteo

U utorak prolazno pogoršanje vremena, a zatim opet vedro

U utorak prolazno pogoršanje vremena, a zatim opet vedro Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadran će se i u ovom tjednu nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka koje osim sutrašnjeg prolaznog pogoršanja vremena neće previše narušiti vremenske prilike u Dalmaciji.

Jutros na našem području prevladava pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar južnih smjerova ili gotovo da je tiho. Temperature zraka su kako se približavamo dnevnom maksimumu u porastu i kreću se od 28 do 32°C. I u nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme i prolazno visoku naoblaku tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati. Nakon perioda dominacije zapadnih vjetrova danas će zapuhati slabo jugo koje će nagovijestiti promjenu vremena.

Temperature zraka će biti u skladu s onima od prethodnih dana i kretati se od 25 do 33°C.

Sutra u prvom dijelu dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene pljuskove i lokalne neverine. Poslijepodne naoblaka će se postupno raskidati pa će biti i sve više sunčanih perioda. Južni i jugozapadni vjetrovi će ujutro okrenuti na umjeren vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova s kojim će i neznatno osvježiti pa će se temperature zraka kretati od 22 do 28°C.

Stabilizacija vremenskih prilika nastupiti će od drugog dijela srijede u kojoj će uz umjerenu buru i tramontanu a na moru sjeverozapadnjak prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka i dalje bez veće promjene pa će se nakon jutarnjih 22 mjeriti dnevni maksimalci od 29°C.

Pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove stabilnog ljetnog vremena koje će pratiti kretanje sunca i sredinom dana puhati iz zapadnih i jugozapadnih smjerova obilježiti će vremenske prilike u ostatku tjedna. Temperature zraka će biti u laganom porastu i do vikenda se kretati od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 32°C.

djelomob1.jpg