Kolovoz 22, 2020 2871

AccuWeather izdao sezonsku prognozu za jesen: Kažu da nas čeka vrlo nestabilno i hladnije vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Meteorolozi američkog privatnog servisa AccuWeather izdali su novu sezonsku prognozu za jesen za Europu. Podsjetimo, nisu se proslavili svojom prognozom za aktualno ljeto u kojem se za jugoistočnu Europu najavili velike vrućine i veliku sušu. Suša zaista ima, primjerice u Dalmaciji, no velik dio zemlje imao je prosječno kišovito ljeto s čestim ljetnim olujama, a čak dva od tri ljetna mjeseca bila su u temperaturnom prosjeku – lipanj i srpanj piše Dalmacija Danas.

AccuWeather za veći dio Europe predviđa natprosječno toplu jesen. Naravno, najviše nas zanima prognoza za naš dio Europe. AccuWeather za jugoistočnu Europu i alpsko područje očekuje vrlo nestabilnu jesen, osobito sredinom ovog godišnjeg doba.

“Sredinom jeseni ovdje će stići nestabilno i hladnije vrijeme. To će donijeti natprosječne snježne oborine u Alpama i tamošnjim skijalištima. Zbog toga je moguć raniji početak sezone skijanja, osobito u središnjim Alpama” – predviđa AccuWeather. Meteorolog kaže da bi pojava ranog snijeg na dijelu Balkanskog poluotoka mogla donijeti štetu ako se lišće još zadrži na stablima. U drugom dijelu jeseni snježne oborine moguće su na području Njemačke, Poljske, Bjelorusije.

Šibenik meteo

djelomob1.jpg