Kolovoz 24, 2020 2326 Šibenik meteo

Stabilno samo sredinom tjedna

Stabilno samo sredinom tjedna Ante Roca
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hladna fronta koja se sporo premješta na jugoistok kontinenta glavninom sjevernije od Jadrana jutros je donijela porast naoblake, a prema večeri i u noći lokalno se očekuju neverini. Pogoršanje će biti prolaznog karaktera pa će već sutra doći do stabilizacije vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme koje će se produljiti sve do druge polovice vikenda kada bi prema sadašnjim prognostičkim materijalima trebala nastupiti druga ovotjedna promjena vremena.

Izmjene sunčanih i oblačnih perioda obilježiti će i nastavak dana pri čemu i to osobito u zaleđu od sredine može biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti. U večernjim satima preko Jadrana očekuje se premještanje neverina koji bi do naše obale trebali doći kasno navečer i u noći na utorak. Nakon jučerašnje fenske bure koja je podigla temperature uz obalu i do 36°C vjetar će biti danas dosta slabiji i to uglavnom promjenljivih smjerova što će utjecati i na temperature zraka koje će biti dosta ugodnije i kretati se od 23 do 31°C.

Nakon noći u kojoj lokalno može biti i izraženijih neverina od jutra će se nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz prestanak oborina i raskidanje naoblake te pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Prolazom sustava ponovno će zapuhati umjerena bura koja će tijekom dana okretati na sjeverne i sjeverozapadne smjerove a s vjetrom će ujedno i osvježiti uz temperature zraka od 20 do 28°C.

Prolaz oslabljene fronte u drugoj polovici srijede i tijekom četvrtka dosta sjevernije od Jadrana neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas pa osim povećane naoblake u tom treminu do vikenda će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova te temperature zraka od 22 do 30°C.

Jugo koje će zapuhati u drugoj polovci petka označiti će promjenu vremena koja bi trebala nastupiti u drugom dijelu vikenda i na prijelazu u novi tjedan. U takvim okolnostima jugo će tijekom subote uz pretežno sunčano vrijeme jačati i tijekom dana biti umjereno do umjereno jako. Osim vjetra s juga kontinenta pritjecati će i topliji zrak šte će rezultirati porastom temperatura zraka i to osobito onih noćih pa će dnevni hod temperatura zraka biti od 26 do 31°C.

Nedjelja će biti drugi najnestabilniji dan u ovom tjednu tijekom kojeg uz pretežno oblačno vrijeme se očekuju lokalni neverini. Jugo će oslabiti i prolazom sustava okrenuti na umjerene sjeverne i sjeverozapadne smjerove pri čemu će temperature zraka biti iste ili neznatno niže u odnosu na subotu.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 13:13
djelomob1.jpg