Kolovoz 28, 2020 2086 Šibenik meteo

Za vikend jako jugo uz mogućnost za povremenih lokalnih pljuskova ili neverina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu se na kojem jutros uz slab do umjeren jugozapadnjak prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme sporo primiče dolina s fontalnim sustavom koja će u danima vikenda donijeti vrlo vjetrovito vrijeme a početkom narednog tjedna i nestabilnije vrijeme.

Slične vremenske prilike prevladavati će i u nastavku dana pri čemu će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na jugo koje će biti u jačanju s kojim će pristizati i sve topliji zrak što će rezultirati osjetnim porastom noćnih temperatura zraka koje će se pak u danima vikenda kretati oko 25 do 26°C što mnogima neće biti po volji.

Jugo će sutra uz pretežno sunčano vrijeme dodatno jačati i od sredine dana biti umjereno jako, a na moru i jako. Zatopliti će pa će u većini krajeva biti vruće uz temperature zraka od 26 do 31 uz obalu, odnosno od 22 do 34°C u zaleđu.

U nedjelju osim na moru jako jugo puhati će veći dio dana i na dijelu obale. Frontalni sustav će se nalaziti zapadnije od nas i zahvatiti će glavninom sjeverni Jadran i Kvarner čime će se naši krajevi naći na njegovom rubnom dijelu što će rezultirati djelomice do pretežno oblačnim vremenom uz mogućnost za povremene lokalne pljuskove ili neverine, a temperatura zraka u odnosu na subotu biti će bez promjene ili će neznatno porasti.

Dakle pred nama je poprilično vjetrovit i topao vikend uz pojačano, a na moru i povremeno jako jugo koje će podignuti valove i vjerovatno uzrokovati probleme u odvijanju brodskog prometa i mnoge nautičare prisiliti da pronađu zavjetrine u zaštićenim lukama i uvalama.

djelomob1.jpg