Kolovoz 31, 2020 2476

Od srijede stabilizacija vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dolina s frontalnim sustavom koja se sporo premješta preko Jadrana jutros je donijela pogoršanje vremenskih prilika uz oblačno vrijeme i pljuskove, a lokalno je bilo i jačih grmljavinskih nevremena praćenih obilnim pljuskovima. Prema mjerenjima AMP-ova do 10h najviše kiše je palo na širem gradskom području Šibenika gdje je izmjereno od 30 do 35 litara po metru četvornome.

Promjenljivo vrijeme obilježiti će i nastavak ponedjeljka pa se uz oblačno vrijeme i povremene pljuskove lokalno očekuju neverini, osobito u večernjim satima kad oborine mogu biti i obilnije. Nakon jakog juga koje puhalo u prethodna dva dana danas će vjetar biti slab i to uglavnom sjeverozpadanih i sjevernih smjerova. Niz vrućih dana i osobito sparnih noći s današnjim osvježenjem je iza nas pa će temperature zraka tijekom dana imati mali hod i kretati se od 20 do 24°C.

Kiša i pljuskovi protegnuti će se i na prvi dio utorka a od sredine dana doći će do postupnog raskidanja naoblake. Uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti ugodne i kretati se od 18 do 26°C.

Stabilno vrijeme obilježiti će period od srijede do kraja tjedna u kojem će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 28°C.

djelomob1.jpg