Prosinac 05, 2020 2366 Šibenik meteo

Izdan crveni meteoalarm za sutra: Udari juga i do 130km/h!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni sustav povezan sa novonastalom ciklonom u Genovskom zaljevu polako se približava Jadranu na kojem danas veći dio dana puše jako jugo koje na šibenskom području ima udare i do 80km/h. - piše meteo servis Šibenik meteo

Glavnina pogoršanja u sklopu ove promjene vremena nastupiti će sutra sredinom dana kada će se fronta koju će lokalno pratiti obilne oborine i pljuskovi praćeni grmljavinom sa zapadne obale Jadrana premještati prema istočnoj pri čemu će na prednjoj strani jugo imati olujne udare, a na stražnjoj strani sustava vjetar će naglo oslabiti i okrenuti na oštro, a zatim na sjeverozapadne i sjeverne smjerove.

Koliko će vrijeme sutra biti nepovoljno i turbulentno svjedoči i izdano najviše crveno meteorološko upozorenje za cijeli Jadran u kojem se predviđa da će jugo puhati srednjom brzinom od 75 do 100km/h, a na otvorenom moru poslijepodne udari mogu dosezati brzine od čak 130km/h! Lokalno će biti i obilnih oborina i to od 55 do 90 litara kiše po metru četvornome!

Večernji i noćni sati donijeti će smirivanje vjetra i okretanje na sjeverne i sjeverozapadne smjerove, a veći dio ponedjeljka trebao bi proteći uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Jačanje juga u drugom dijelu dana biti će uvod u novu promjenu vremena koja nam nastupa u utorak.

Izražena južina neće bitnije utjecati na temperature zraka u narednim danima pa će one i dalje biti iznad prosjeka za početak zime i kretati se od 12 do 16°C.

djelomob1.jpg