Srpanj 29, 2022 1641

U noći na subotu nova mogućnost za neverine

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Niz vrućih dana sa maksimalnim dnevnim temperaturama zraka od 35 i više stupnjeva nastavio se i na samom početku tjedna, a osim visokih dnevnih temperatura zraka mnogima sve teže padaju i visoke noćne temperature koje u kombinaciji sa toplinom koja se uvukla u domove noći čini sve težima za spavanje.

Promjena vremena koja će prvenstveno sniziti visoke temperature zraka je napokon na vidiku, a do njenog dolaska potrebno je izdržati još nekoliko vrućih dana. Naime ciklona koja se nalazi nad Skandinavijom i njezine pripadajuće fronte već sutra će u regiju donijeti promjenu vremena pa će nakon pretežno sunčanog jutra poslijepodne biti sve više visoke naoblake, a u zaleđu su mogući lokalni grmljavinski razvoji. Slabe vjetrove sa mora prema večeri će zamijeniti slaba do umjerena bura koja neće donijeti neko veće osvježenje pa će se temperature zraka kretati u rasponu od prethodnih dana, od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 35°C.

Djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i mogućnost za poneki pljusak prevladavati će i tijekom srijede. Bura će oslabiti i okrenuti na slabe vjetrove sa mora, a temperature zraka će biti slične onima od utorka.

Četvrtak i nastavak tjedna donijeti će mnogima dugo i priželjkivano osvježenje pa će se maksimalne dnevne temperature zraka nakon dugo vremena spustiti i do pet stupnjeva te se kretati u najtoplijem dijelu dana oko 30 stupnjeva. Uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme puhati će slabi vjetrovi sa mora, a noću burin.

Iako će veći dio regije od sutra imati učestale oborine Dalmaciju će glavnina oborinske mase i ovaj put zaobići. Ipak lokalno postoji mala šansa za poneki izdvojeni pljusak i to u večernjim i noćnim satima na moru i uz obalu, a danju u zaleđu.

djelomob1.jpg