Kolovoz 01, 2022 1486

Prvi dio tjedna stabilan ali uz dosta oblaka

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prolaz fronti u drugom dijelu prošlog tjedna napokon je prekinuo više od mjeseca dugu sušu i donio dugopriželjkivane oborine koje su na širem šibenskom području u odnosu na ostatak Dalmacije bile više više nego izdašne. U dva navrata nebo je darovalo ovo područje za doba godine sa izuzetno dobrih i do 40 litara kiše po metru četvornome.

Polje izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka u narednim danima donijeti će povratak stabilnog ljetnog ali ne i pretežno vedrog vremena. Naime u polju anticiklone sa zapada prema istoku premještati će se oslabljeni frontalni poremećaj koji će sutra donijeti nešto više naoblake uz malu šansu za oborine. U utorak će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz povremenu uglavnom visoku i srednju naoblaku. Uz slabu do umjerenu buru, a sredinom dana do pojačan sjeverozapadnjak temperature zraka kretati će se od 23 do 32°C. Dosta naoblake i to u obliku dnevnih razvoja iz zaleđa koji će se proširiti i do dijela oblae biti će i u srijedu.Uz pojačan vjetar sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti slične onima od prethodnih dana.

Četvrtak će nakon dva dana sa umjerenom naoblakom donijeti pretežno vedro vrijeme ali i sa umjerenim sjeverozapadnjakom i malo niže temperature traka koje se sredinom dana kretati do 30°C.

More se nakon prošlotjednih pogoršanja, kiše i bure, poprilično rashladilo pa je tijekom vikenda lokalno imalo vrijednosti od svega 20 stupnjeva. Kako u narednim danima neće biti većih pogoršanja ali ipak će se zadržati vjetrovito vrijeme uz dosta naoblake more će se ipak malo sporije zagrijavati pa će se za neke ugodnije temperature za kupanje morati pričekati do vikenda kada se ponovno očekuju i malo više temperature zraka.

djelomob1.jpg