Kolovoz 08, 2022 2171

Početak tjedna nestabilan uz povremene neverine i buru

Početak tjedna nestabilan uz povremene neverine i buru Foto: Ivan Ivičin
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklona sa zapada kontinenta koja je blokirala put novim frontalnim sustavima sa Atlantika istodobno je otvorila put pristizanju sve svježijeg i vlagom bogatijeg zraka sa sjevera kontinenta. U takvim okolnstima ovog tjedna u odnosu na prethodne očekuju se dosta nestabilnije vrijeme uz čestu pojavu neverina i lokalnih pljuskova.

Već je danas poslijepodne nakon prvog dijela dana u kojem je prevladavala djelomice sunčano vrijeme uz visoku naoblaku lokalno došlo do iniciranja jačih grmljavinskih sustava u zaleđu koji su zahvatili i dio obale, a tijekom ove večeri i noći glavnina zbivanja premjestiti će se na more.

Večernji sati i noć na utorak donose jačanje bure koja će u narednim danima sve do petka imati povremerno umjerene, a na već poznatim vjetrovitim lokacijama i jake udare. U narednim danima česte će biti i izmjene sunčanih i oblačnih perioda uz mogućnost za poneki lokalni pljusak i neverin. Puhati će umjerena bura, a sredinom dana na moru i uz obalu do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka će u odnosu na perthodne dane biti slične ili tek neznatno niže i kretati se od 21 do 33°C.

Nakon prolaznog smirivanja vremena tijekom četvrtka i petka u danima vikenda ponovno su moguće lokalne nestabilnosti.

Temperature mora u zapadnom dijelu Šibensko-kninske županije i dalje su dosta snižene i imaju vrijednosti od 21 do 24°C. Malo toplije je na jugu te u donjem toku i potopljenom ušću rijeke Krke od Skradina do Šibenika gdje se temperature kreće od 25 do 27°C. Nažalost neki veći porast temperatura mora ovog tjedna ne treba očekivati jer će bura onemogućiti njegovo zagrijavanje.

djelomob1.jpg