Kolovoz 22, 2022 1067

Prva polovica tjedna vjetrovita uz dosta naoblake

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vrlo aktivna visinska ciklona koja djeluje na vrijeme kod nas već nekoliko dana nastaviti će dominaciju i u prvoj polovici tjedna kada se očekuje da će postupno oslabiti i udaljavati se centrom malo južnije od nas.

U takvim okolnostima danas prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz umjeren do umjereno jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Temperature zraka nakon niza sparnih i teških dana napokon imaju "pristojnije" vrijednosti koje se kreću od 25 do 28°C.

I naredni dani donijeti će dosta srednje i visoke naoblake pa će biti česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda pri čemu je mala vjerojatnost za poneki slab pljusak. Umjerena do umjereno jaka bura i sjeverozapadnjak puhati će i tijekom utorka i srijede, a temperature zraka neznatno će porasti i kretati se od jutarnjih 21 do maksimalno dnevnih 31°C.

Četvrtak će donijeti postupnu stabilizaciju vremenskih prilika pa će u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka biti sve više sunčanih sati. Vjetar će oslabiti i okrenuti na slabe do umjerene smjerove sa mora koji će osigurati obali pritjecanje morske svježine pa će se i temperature zraka malo sniziti i imati dnevne maksimalce do 29°C.

Nažalost temperature mora su sve niže kako se kolovoz bliži kraju, a klimatološka jesen je sve bliža. Njegovom rashlađivanju dosta pridonosi i pojačani sjeverni vjetrovi pa su se ovih dana morske temperature na šibensko-vodičkom području ponovno spustile do prohladnih 20 stupnjeva. Kako će vjetar biti dosta i u narednim danima niske vrijednosti će se zadržati pa će kupanje i ulazak u more za mnoge biti sve veći izazov.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 21:34
djelomob1.jpg