Kolovoz 26, 2022 1083

Povratak ljetnog vremena iako niti narednih dana neće biti posve stabilno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Visinska ciklona koja u prvom dijelu tjedna podržavala nestabilne vremenske prilike uz čestu pojavu pljuskova i pojačane sjeverne i sjeverozapadne vjetrove od danas je oslabila pa je četvrtak protekao uz pretežno sunčano vrijeme. I vjetrovi su ponovno okrenuli na stabile ljetne jugozapadne i zapadne smjerove sa kojim je sa mora pristigla svježina pa su i temperature zraka za dva do tri stupnja bile niže nego jučer u isto vrijeme.

Nad Jadranom se zadržava polje srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka, a po visini kruži manja količina vlažnog i nestabilnog zraka koji će i u narednim danima osigurati da sredinom dana u zaleđu i to ponajprije nad Dinaridima dođe do jačeg razvoja dnevne naoblake uz mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Pri tome u kasnim poslijepodnevnim satima sustav se može proširiti na dio zaleđa pa zahvatiti i dio obale pri čemu su najveći izgledi za to tijekom nedjelje.

Vjetrovi će i narednih dana biti slabi do umjereni jugozapadnih i zapadnih smjerova, a na otvorenom moru biti će i povremeno pojačanog sjeverozapadnjaka.

Temperature zraka u narednim danima neće imati tendenciju porasta i biti će bez veće promjene ili neznatno niže u odnosu na prethodne dane. Dapače u danima vikenda očekuje se da će maksimalne dnevne vrijednosti sniziti se za dva di tri stupnja i kretati se od jutarnjih 22 do maksimalno dnevnih 27°C.

Temperature mora su danas u odnosu na prvi dio tjedna kada su se kretale i ispod 20 stupnjeva nakon izostanka jačeg vjetra bile u laganom porastu i na šibensko-vodičkom području bile prohladnih 21 stupanj. U narednim danima trend zagrijavanja mora će se nastaviti pa će uz dosta sunčanih sati koji se očekuju uz obalu i na moru te slabe vjetrove one ponovno dosegnuti ugodnije vrijednosti za kupanje.

djelomob1.jpg